top of page

PARSELLHAGER

Rørvik Hage skal gi familier mulighet til å dyrke egen mat, og ha et sted man kan reise til i eget nærområde. Hver hytte står på en tomteparsell på 330-500m², i tillegg skal etableres 23 parsellhager på 270-315m². Her skal man kunne dyrke sine egne bær og grønnsaker, blomster og frukttrær.

Visjonen for Rørvik Hage er at det skal bli et sted hvor familier kan utforske og ta del i gleden over å kunne produsere egen mat, og ikke minst øke forståelsen for hvor maten kommer fra. Samtidig skal det være en sosial møteplass og et fristed for rekreasjon i hager, skog og fjord. 

Parsellhager: About

Kolonihager har eksistert siden begynnelsen av 1900-tallet og var tenkt som et gode til arbeiderfamilier i de store byene. De hadde sin storhetstid fra 30- til 60-tallet, mens interessen falt på 70- og 80-tallet. Nå er kolonihager igjen populære. I Oslo er det 14 års ventetid, og over 5000 på venteliste. Rørvik Hage er kun 1 time unna Oslo og 30 minutter fra Drammen og Asker.

Vi tilbyr moderne løsninger og enkle vedtekter for parsellhagelaget. Her skal det være fokus på det gode strandhageliv, både i sin egen hageboble og på lag med andre. Vi ønsker at folk skal kjenne på gleden av å kunne bo store deler av året i deres egen lille ”drømmehage”, ta del i kultur og naturliv, og sette pris på alt som jorda kan gi av gode smaker og vakre blomster.

Parsellhager: Tekst
bottom of page